duminică, 17 mai 2009

Zuzu's Daily Brands

"Zuzu's Daily Brands" ar fi putut fi, foarte bine, si "Zuzu's Daily way too much stuff!!"
Serios... Adica, mi-a suras ideea acestei lepse funny (furata de la Maddy, via Ionut), insa imediat m-am alarmat: atatea branduri zilnic?!
Bine, bine, si nu brandurile m-au surprins neaparat ci numarul mare (prea mare) de lucruri pe care le folosesc zilnic.
Si este lesne de inteles ca in tabel nu au incaput nici no name-urile, numeroase, si nici absolut toate brandurile...
Adica si mai multe lucruri, chestii, socoteli zilnice.
Ma gandeam eu asa, cu un aer naiv, cum ar fi aia cu "insula pustie" si unicul obiect luat cu mine?
Hahahaha, o gluma buna, asta ar fi. Cuvantul care ar defini cel mai bine "obiectul" luat pe o insula pustie ar fi, cu siguranta, unul plin de rezonanta, si anume: TOT!!!!
Mai rau (sau, in sfarsit, nici nu stiu daca e asa rau, nu? poate ca nu sunt asa multe lucruri folosite zilnic...) este ca m-am obisnuit cu ele in viata mea, deja fac parte dintr-un ritual banal si nu-mi pot imagina viata fara ele.
Desigur, la chestiile esentiale, nu brandul face legea, ci insasi prezenta respectivului lucru, considerat indispensabil. Ca doar nu era sa insir toata gama de pasta de dinti, geluri de dus, creme de corp si sampoane pe care le folosesc si le cumpar amalgamat, caci nu ma pot rezuma la un singur produs.
~~~
Imi place sa-mi rasfat tenul de dimineata cu lotiuni si cremitze care sa-l pastreze hidratat, luminos si curat.
Nu-mi pot inchipui ziua fara deodorant si fara parfum. Parfumul face parte din "haina" zilnica pe care o imbrac, cateva picaturi in locuri exentiale (gat, in spatele urechilor si la incheietura mainilor) imi schimba total starea de spirit. Cred foarte mult in ce a spus Coco Chanel, si anume ca "A woman who doesn't wear perfume has no future."
Beau multa apa. M-am obisnuit sa aplic dimineata acel ritual japonez care spune sa bei o cana de apa pe stomacul gol, imediat ce te trezesti, sa astepti 30 de min si abia apoi sa mananci, sa bei ceai, cafea, etc.
Ai un sentiment placut, de purificare dis de dimineata.
Ma machiez rar, dar imi place sa "port" mai des mascara. Si nelipsitul balsam de buze, obligatoriu Labello Med, insotit de un lip gloss usor, fie ca e cel cu Snoopy de la H&M, cel de la Revlon, natural, sau cel de la L'Oreal.
Nicio zi nu se incheie fara masca cu caise de la Freeman care-ti face pielea ca de bebe, fara lotiunea de la Avene sau fara ritualul Amway + OralB. :-P
~
Trecand in sectorul "fashion", sunt flexibila, dar am cateva branduri preferate. Nu traiesc fara ceas la mana (no-big-name, primit cadou, il ador!!), fara bratarile mele cu perlutze si doar foarte rar am renuntat la esarfa mea de suflet de la GAP, primita cadou. (cica s-au deschis cerurile in luna Mai si s-a inaugurat si in Romania, binenteles la Bucuresti, un magazin GAP. Amin, ce sa zic...era si cazul. Asteptam acum apocalipsa H&M, care se cam lasa asteptata). De la Oysho mi-am luat mereu cele mai funny si sweet hainute de dormit. Stiu ei ce inseamna rasfat. :-)
Tot in categoria "sunt dependenta si-mi convine" intra si mobilul, intotdeauna de la SonyEricsson (am sa renunt la brandul asta abia atunci cand o sa-mi iau BlackBerry, dar cred ca pana atunci va scoate si SonyEricsson un smart phone :D), ipodul si My Passport - locul unde sunt stocate o sumedenie de informatii pretioase. Sunt dependenta de informatie si, desi sunt constienta de trunchierea adevarului sub diverse forme sau, macar, a subiectivizarii lui, prefer sa fiu la curent urmarind stirile Antena3.
~
Mijloacele de comunicare online sunt, si ele, la mare pret pe ordinea de zi. E drept ca m-am lasat de scris scrisori, insa mi-e mult prea comod ca sa ma mai ostenesc sa scriu ravase cand cu un singur click pot vorbi cu New York-ul, Londra, Helsinki, Berlin, Atena etc, iar la alt click distanta pot privi poze cu oameni dragi plecati departe, pot afla ce mai fac in momentul de fata si asa mai departe.
Paranoia mondiala impotriva cardurilor si a codurilor de bare nu m-a ispitit, inca. Mie imi place sa folosesc cardul, pentru ca asa nu am nici un stres cu banii lichizi. Apoi, nu inteleg niciodata de ce se minuneaza asa tare tanti de la banca atunci cand merg sa-i cer cate un extras de cont. Mereu ma hiper atentioneaza ca "se percepe un comision".. Whoaaa, si?!! Ah, mai cool decat conversatia asta, este cea cu angajatii BCR, care de absolut fiecare data cand am nevoie de ei, se uita cu ochi mari si pierduti la mine si ma informeaza ca eu nu am cont la ei. Si uite asa se reia cu o precizie enervanta acelasi dialog tembel "doamna, AM cont la dvs, pe cuvant..." "Nu va gasesc in baza de date"... "da, zic, ca de acum 2 ani nu ati binevoit sa modificati greseala aia in care in fata CNPului meu ati introdus nu stiu ce litera din greseala". Urmeaza o tacere si o privire suspicioasa....
"Ba da, doamna, insist eu, e asa cum va zic... " si mai continua argumentare vreo 10 min in acelasi registru. Nu-i asa ca mersul la banca se poate transforma intr-o aventura unica in viata? (La fel de "unica" precum povestea din filmul in care un individ traia, zi de zi, acelasi desfasurator de evenimente).
~~~
O zi desenata din branduri s-a dorit un exercitiu de amuzament, potrivit unei duminici lenese si mi-a dat ocazia sa observ panorama ritualurilor mele zilnice scaldate in spiritul capitalist al consumului.
Leapsa se duce tiptil la Lene, o impatimita a temelor de casa. :-)
....................................................................

27 de comentarii:

ina bixade spunea...

trebuia sa faci o poza continutului din poseta ta:)sau nu incape in poza ce ai in ea?:)

Zuzu spunea...

hmmmmmm, voi medita si voi vedea maine daca incape intr-o poza.
si daca incape, vin cu dovada
:P

iulia spunea...

H & M, Louis Vuitton si Valentino? You lucky bastard!

Zuzu spunea...

well, what can you do... :-))))
H&M este unul din "locasurile sfinte" pe care am grija sa le vizitez pe unde merg.
Despre Valentino am povestit luna trecuta, e vina lu bunica mea.
:-)
Iar despre LV este a lu matusa-mea, vina, caci eu nu as da atatia bani pe o gentuta...

Ionouka spunea...

Vaidemine ce de-a lucruri... Asa iti dai seama cum, fara sa ai habar, devii un pion in societatea consumerista... Bleah.
Da, H&M rules. Cica de anul asta si in Romania. Unde deja au citeva fabrici maricele.

Zuzu spunea...

de fabrici stiam. am cumparat odata ceva pe care scria made in romania :D
insa pe cand magazinul?
Bucuresti,nu?

pheideas spunea...

Din pacate, romanul sufera de brandomanie. N-ai ce-i face, in sinea lui tot ce poarta un nume strain va fi mai bun. Am facut odata un experiment: am scos un produs si un brand propriu dupa o reteta germana. era vorba de un gel intim. Produsul nu s-a cumparat pentru ca ... nu gadila bine timpanul vitei. Asta e, e boala veche ! Ma enerveaza alt aspect: nu avem identitate. Bine, poate doar identitatea boului. Smile! ... Brandurile ne infrumuseteaza viata prin identitatea lor vizuala, verbala etc. Restul e marketing. Un lucru e cert: nu voi fi niciodata sclavul brandurilor. Poate pentru simplul fapt ca am propriul brand. Smile! Ce frumos ar fi, pentru mine desigur, ca fiecare om sa fie original. Nu conteaza, poate sa umble pe strada cu pene in cap. Cand il voi zari, ma voi duce si-i voi strange mana. Doamne, si cate simboluri de suflet avem in tara asta binecuvantata ... Apropo de branduri. Am o intrebare: Nutzi a branduit Ro ? Ma gandesc la amaratii aia de pe vale cu suvenirurile, ca vor trebuie sa plateasca dr. de aut. Ha ha ha ! Inca o taxa. Ar fi culmea, ca cetatean roman, sa trebuiasca sa platesc cand ma uit pe geam.

Mister Chocolate spunea...

kind of fashion addicted, I would say :P
vorbeam despre mine acum :D

Anonim spunea...

ce sa mai, brandurile chiar fac parte din viata noastra. Si sincer, mie imi convine treaba asta si n'as renunta la ele pentru nimic in lume :)
Multumesc de leapsa, o s'o fac cu placere, ca de obicei, doar ca nu stiu cum o sa fac eu o fotografie-colaj cu toate brandurile mele de zi cu zi, dat fiind ca tehnologia nu e chiar punctul meu forte... Any tips? :D
A, si nu uita ca ai o leapsa restanta de la mine! (super-puteri e cuvantul cheie)

Lucian spunea...

chiar prea multe... zic si eu. ar fi interesant sa ma gandesc si eu la chestia asta, dar mi-e o leneeee... :))

Zuzu spunea...

Daca iti trece lenea, sa ma anunti sa vin sa vad ! :-)

Zuzu spunea...

Pheideas -

Foarte multi romani sufera de brandomanie. Sunt cei pe care ii vezi plini de branduri la vedere, dintre cele mai ostentative, DG, VERSACE,etc si care branduri sunt de fapt ieftine carpe imprimate. Dar stii... nu numai romanii, ci tot blocul fost comunist, fiind probabil un fel de revansa anapoda fata de ce nu a avut omul ani de zile...

Apoi, nu as cataloga orice om caruia ii place fashionul si calitatea sau anumite branduri este neaparat snob sau brandoman. Brandomanul nu tine la calitate sau la aspectul estetic decent, ci tine la orice e ostentativ in primul rand.
Pe modelul "sa vada fraierul..."

Stii tricourile alea barbatesti cu guler polo? Cele care au un calutz stilizat in dreptul inimii undeva... Ei, alea sunt niste tricouri f bune, multi straini le poarta ca pe ceva foarte banal, dar de buna calitate. Putini stiu (si tocmai, nici nu conteaza) ca sunt Ralph Lauren si ca sare de 40-50 de euro unul singur.

Revenind la ce ai spus tu cu gelul intim.
Merg intr-un magazin sa cumpar asa ceva...
Dintre Nivea, Carefree si Ciumbusluc sau Mariuca.... ce ar trebui sa aleg?
Nu e cel mai inspirat exemplu, pentru ca in proportie de 99% orice "vita" moderna(am preluat exprimarea ta) nu ar risca cu un gel INTIM incercand un nou no name despre care nu stie nimic, in fata unui Nivea care, totusi, are o traditie de zeci de ani in cosmetice si, bonus, mai e si firma germana...
Da, stiu, nu avem garantia ca acel produs nou nu poate fi mai bun, insa sunt anumite domenii unde nu risti.
La alcool, la fel.
Nu sunt bautoare deloc, insa vad si eu pe raft... cand scrie pe o vodka Stalinskaia e una si cand scrie Vodka si atat si eventual spune ca e facuta prin Chisinau pe undeva (prin vreun beci, desigur - am dat exemplu tocmai pt ca cineva de acolo mi-a povestit asa ceva), o fi putand sa fie buna, dar o mai cumpar?!
Sau poti compara un Sony cu un produs facut pe vapor pe undeva, cu vreun nume dubios?
Sau poti sa evaluezi ca superior un rimel ieftin din piata, facut in China, cu unul Clinique?

Think...(and smile!) ;-)

PS- nu stiu despre ce zici cu Lenutza :D

Zuzu spunea...

Mr.Chocolate - This is nice, I like it :-)

Mister Chocolate spunea...

by this you mean...?

Zuzu spunea...

Imi plac persoanele preocupate de felul in care arata, de hainele pe care le poarta...
Neglijenta, de dragul aversiunii fata de societatea de consum, nu imi pare o virtute.
Desigur, exista si stilul ala "vagabond de lux" :D care este altceva.
Haina inca il face pe om., ne place sau nu.
Nu firma, ci bunul gust si simtul estetic dezvoltat, simtul proportiei, etc
:-)

Mister Chocolate spunea...

nu pot fi decat de acord cu ce ai scris :)

Zuzu spunea...

atunci, ne bucuram ;-)

Mister Chocolate spunea...

va... bucurati? does that imply me using third person plural whenever writing here? :P

Zuzu spunea...

Hahahahaha
No no no :D
Era din cauza ca (dupa cum se observa cu ochiul liber) mi-am luat animale de casa pe blog :D:D:D si cred ca fara sa vreau am exprimat si in numele lor bucuria
:-))))))))

Mister Chocolate spunea...

animale de casa? ori nu am citit eu cum trebuie prin posturi, ori ai animale de casa... imaginare :)
o poza cu tine pe cand? as vrea, din pura curiozitate, sa vad pe cine citesc :)

Zuzu spunea...

In bara din dreapta exista un freddy si o Martha, adica un pinguin roz si o broscuta testoasa.
Da, stiu, childish :D, dar erau simpatice asa ca le-am adoptat temporar.
Sunt ca un fel de tamagotchi, caci le poti arunca mancare :D.
Poza cu mine? Mmmm, o sa ma gandesc.

Anonim spunea...

cosmorte si nod32... 2 panarame... serios!

Zuzu spunea...

panaramele mele...
vreo obiectie?!

Mister Chocolate spunea...

funky pets. still I gather your penguin does not fancy that much being slapped over his feet with the... mouse :P
ca idee de poza, ce spui de una din Grand Place? :) ar oferi un grad de credibilitate serialului de acum cateva posturi :)

Zuzu spunea...

credibilitate? :D
hahaha!
esti simpatic. dar de ce? nu ma crezi? :D
ca doar n-oi fi scris un ditai pamfletul despre cum mi-am inchipuit eu ca am fost la Bruxelles la o conferinta. ;-)
in fine...
partea draguta e ca nici macar nu am poze in Grand Place. how about that?! :-))
asta ca fapt divers. eu pozez locuri, cladiri, obiecte, mai putin oameni. in general,asa
~
scriu de...imediat 2 ani pe blogul asta, insa nu m-a tentat niciodata sa postez poze cu mine. asa mi-a placut mie si momentan nu m-am razgandit.
~
cat despre pinguin...il repatriez curand, ma cam enerveaza incarcarea layout-ului cu menajeria virtuala...
intr-o zi o sa-mi iau un Beagle, un catel pe bune, in carne si latrat si o sa-mi treaca oful asta :P

Mister Chocolate spunea...

eu incercasem o gluma (se pare ca nu mi-a reusit). nu s-a pus niciodata problema de a nu te crede ca nu ai fost unde ai fost... cat despre poza, e blogul tau, your rules we go by then :)

Zuzu spunea...

thank you, Sir. :-)

am mai primit mici critici si pareri pt ca nu vreau sa pun poze cu mine aici...
nu stiu de ce...
nu-mi place.
Dar...am sa mai cuget la aspectul asta. ;-)