marți, 16 februarie 2010

High Tech Sweet Home




Duminica. Zi frumoasa, soare afara (sau n-o fi fost soare? eu asa retin), cald inauntru, voie buna, trancaneala...
Sa vedem un film. Sa vedem, cum sa nu.
Am ales un film. Nu, nimic de "valentinica's day", nu ne plac siropurile.
Intr-o casa plina de aparatura high tech te gandesti ca deh, intr-o duminica lasata de sus am putea vedea un film intr-un soi de HD casnic, adica nu la pc, nici la laptop, ci la tv.
Ca doar exista un WD mini TV, exista stickuri si multa bunavointa...
Eh, si intre discutii despre rutina dintre 2 oameni, preocupari comune sau nu si relatii(eu cred ca intr-un cuplu sunt utile si binevenite discutiile astea), intre niste bruschette cu legume si o cafea aromata si o cvasi-contrazicere despre playstation (pe care jucarie cred ca va trebui sa o scot din lista neagra si sa accept ideea ca, asta e, barbatilor le place uneori sa se joace, le face cu ochiul fie o FIFA 2010, fie ideea in sine de gadget, fie dorinta de a avea si ei ceva a lor cand noi stam cu orele la povestit sau in dressing sau la Sex and the City sau rasfoind carti si reviste in tihna), intre si printre toate astea, ne-a luat mai bine de o ora sa punem in scena improvizatul cinema domestic.
S-a luat stickul, s-a infipt in locul prielnic, s-a copiat filmul dorit si inca unul, de rezerva.S-a "insurubat" cablaraia si stickul in mini tv-ul pregatit. Ne-am asezat comod, am dat play. Hop! Nu mergea cum trebuie. Ok, butonita 10 min, poate asa, poate asa, poate cablul, poate stickul... Nimic.
Ahhh, cum de nu m-am gandit? Merge stick-ul si la dvd player. That's it!
Scos, mutat, montat. Ah, uite la ce folosesc toate dracoveniile astea, ai de unde alege.
Yeah, right! (NOT!!!)
Dupa 10 min in care nu intelegeam daca citeste stickul sau nu l-am montat bine (nu-l montasem bine) si dupa ce a catadixit sa-l si citeasca de-a binelea si dupa ce am butonat isteric de 600 de ori, pentru ca desfasurase folderele si scosese la inaintare toate pozele din el, plasand filmele in capat, fara posibilitate de a ajunge la ele in sens invers sau altfel decat prin precizia ritmica a lui "next", dupa ce am reusit sa vedem si noi o imagine care promitea inceputul unui film si dupa inca 10 min de vizionare cristalina :))), s-a oprit. Si n-a mai vrut cu nici un chip.
Liniste. Priviri care parca spuneau: "slab cinematograful asta, dom'le, cine e patronul sa depun o plangere si-mi vreau si banii inapoi" :)))
Un telefon, doua telefoane, pus, scos, tras, mutat.
Revelatie!
La WD Mini TV merge si hard diskul portabil. Ahhh, CUM de nu ne-am gandit????
Si am pierdut si juma' de ora si am vazut si inceputul filmului de 3 ori deja.
Da, deci cooperativa munca-n zadar, cum ar fi. Minunat.
Ok si de la capat. Pus filmul, montat usb-ul, insurubat cabluri, asezat comod, play!
In final, a meritat filmul. Un film optimist si light, ca de duminica, plin de muzica si de candoare, f frumos.
Trecand peste tevatura creata, peste regretul ca nu ne-am dus direct la cinema (dar mie nici acolo nu imi place sala si nici ce filme rulau) si peste faptul ca nu am reusit sa conectam si boxele amplificatorului la tv, fiind conectate numai la satelit, totusi a fost o duminica frumoasa. :)
Morala: prea mult HD-WD-HDD-USB-Hi-fi-and-other-cool-stuff :)) dauneaza, un singur playstation ne era indeajuns :))) (avand si iesire la tv si mega ultra compatibilitati necesare, nu stiu, doar am auzit, eu eram pe punctul de a ma multumi cu Saptamana de Stiri de pe Antena3 si gata, hahaha), iar dincolo la calculator se vedea mai bine si in timpul asta vedeam si 2 filme! :)))
..................................................................

4 comentarii:

Dana spunea...

:))) foarte tare!

Gabriela {What Liberty Ate} spunea...

Ahh...:( e a doua oara cand scriu comentariul din cauza ca am uitat sa ma loghez in cont si mi-a fost sters cand am vrut sa-l public.

Deci, ce scrisesem inainte...e ca mi-e tare cunoscuta scena asta. Prietenul meu da vreo 100 de clickuri inainte de a pune un film. Avem titrare, n-am titrare; merge bine? nu, merge cu intarziere; e bun scrisul? nuu, e prea mic, ba nu e prea mare; dam inainte, dam inapoi..si uite asa ajung sa vad cele mai importante faze din film :D.

Cea mai tare faza a fost dupa revelion cand incercam sa vedem filmul facut dupa cartea lui Larsson - Millenium 3 - Fata care s-a jucat cu focul (nu stiu daca ai citit cartile, dar sunt absslut magnifice, iar filmul avea o calitate asa buna ca nu am reusit sa il vizionam deloc. Am incercat timp de 2 ore cu stickuri, conectari de laptopuri, desktopuri, monitoare TV, si nimic. L-am downloadat din nou a doua zi, in format avi, nu la fel de bun, dar l-am vazut fara imagini segmentate si linistiti ca totul merge bine :D. Soo, preaa multa tehnologie. Zici ca am fii in Star Trek :)))

ra spunea...

stai putin? ce cuplu?

Zuzu spunea...

well.... :P:P