marți, 26 ianuarie 2010

Omletă din ouă... de broască țestoasă :-))

Just kidding!!

Omletă de ouă, foarte gustoasă!
Nu sunt un fan al omletei, mănânc de maxim 2 ori pe an, insă ceva s-a intâmplat anul ăsta, pentru că deja am mâncat de 2 ori și e numai ianuarie.
De "vină" e ochiul (ochii văd, inima cere, știți voi), care văzând frumusețea de omletă de la Chez Mazilique de AICI, și-a dorit și el așa ceva. :-)
Pentru că omleta de aseară a ieșit îngrozitor, fiind neagră, adica "very stylish" hihhi, insă deloc prea gustoasă, am cercetat, la recomandările lui Stingo, și clipul Juliei Child de AICI, așa că azi ta-daaaa, mi-a ieșit o omletă de nota zece.
Singurul meu invitat la masă s-a arătat foarte încântat, așa că s-ar putea să repet isprava.
Unicul aport propriu (Stingo's idea, actually!! Thank youuu!!, adica singura diferenta fata de reteta de la care am plecat, a fost puținul lapte adăugat în compoziție.
Și a meritat, pentru că a fost mai pufoasă.
Așadar, dovada!
Ah, să nu uit:
- Omleta a fost făcută cu 3 ouă, suficiente pentru 2 porții, puțină ceapă roșie tăiată rondele, puțină ceapă verde, un cubuleț de unt și o bucățică de bacon.
Se poate servi cu roșii cherry, aceste "pomodorini" delicioase, ridichi și, aș zice eu - neapărat, Tabasco deasupra!







Poftă bună!!!
.........................................

8 comentarii:

Anonim spunea...

tie ti-a iesit mai bine decat in link ul indicat.Arata mult mai "sanatoasa" si plina de chestii bune.Niam niam, vreau si eu, dar nu am avut chef azi-dim sa fac:P

Ionouka spunea...

Aaah ce pofta mi-ai facut, gata, in prima dimineata cind am vreme, fac si eu! Fara unt, desigur, si cu cas in loc de bacon, dar ceapa si tabasco sigur nu vor lipsi!

Zuzu spunea...

Ionouka, sunt sigura ca va fi la fel de buna!!
De altfel, e prima data cand am facut cu unt si cu bacon + ceapa(eu nu sunt prietena cu ceapa deloc!!!), insa data fiind reteta, am zis s-o respect, plus ca mancata fara paine, in cantitate mica si asezonata cu legume, trece neobservat cubuletul de unt si bucatica de bacon :-)))

Andreea spunea...

vai cat de bine arata!!!!!!!!!! vai!!!! :):):) si melodia e divina! divina - "cu paza severa a sapte pisici!!! :P

stingo spunea...

Super, mă bucur că în sfârşit ţi-a ieşit! Următorul test: tort de ciocolată!

PS: Ce idee bună ai avut, să pui lapte în omletă! Nu m-aş fi gândit :P

Zuzu spunea...

Hehehe, tort zici... :P
Hmmm

Ideea TA ;-) cu laptele a fost foarte buna. Cand am zis "unicul meu aport", ma gandeam la ce am schimbat la reteta de la care plecasem, insa am sa specific mai clar pt corectiudutine si pt recunostinta hihihi

stingo spunea...

Don't mention it. Asta cu "ideea" cu laptele în omletă îmi aduce aminte de ce am citit eu odată pe un blog de sfaturi practice. Unul "recomanda" să rulezi şosetele una-ntr-alta, nu să le înnozi. Uite-aşa afli că alţi oameni fac diverse chestii. Partea cea mai funny a fost menţionarea faptului că, "totuşi, dacă rulezi aşa şosetele, nu mai vezi care are găuri" :))

Ioana Ionescu spunea...

Stii ca e si o poezie cu titlul tau???
Anyway...imi place blogul tau foarte mult...ti-ai dori un link exchange?