luni, 4 ianuarie 2010

2010 la inceput ...

La Multi Ani !!!
Bine ai venit, 2010! ;-)

Au trecut deja si Sarbatorile. Nu-mi vine sa cred cat de repede.
Mi-as dori sa inchid ochii si sa fie din nou 24 decembrie, sa fie pregatirile in toi,colindele in surdina, sa astept musafiri, sa-mi fac planuri...
E ianuarie, insa, asa ca mai bine ma bucur de frumoasele amintiri proaspat create.
Am petrecut exact cum mi-am dorit. In familie, impreuna cu prietenii.
Nu mai facusem de mult un Revelion acasa, asa ca a fost exact ce trebuia. Ador spectacolul de artificii, le-am vanat la cumpana dintre ani. Apoi am ciocnit sampanie, dar am uitat de dorinta. Am taiat tortul, am recuperat dorinta, a fost frumos.
Am pus poza cu tortul meu primit in dar. Va asigur ca este foarte delicios. A fost o reala surpriza, mai ales cu patzachinele alea de marzipan, pe care le pastrez, pt ca mi-e mila sa le mananc ;-)))))
Am petrecut clipe frumoase pana in zorii zilei urmatoare nu numai pe 1, dar si pe 2 si 3. A fost bunica, rude, prieteni. Am fost in vizite. Am ras cu lacrimi, am baut pentru prima data lichior de oua (pe care eu l-am dres cu putin lapte cu cacao, ajungand sa semene izbitor cu Baileys, dar mult mai slab, adica pe gustul meu. Cred ca am batut recordul la cantitatea de lichior bauta, ajungand acum, probabil, la vreo 200 ml in toate zilele astea. Stiu, sunt o betivanca, este evident ;-))))))
Am dormit mult si des (mai ales ziua, ca noaptea eram plina de chef), am citit, mi-am facut portia de filme.
Am revazut ieri unul din filmele mele preferate, cu Brittany Murphy, care desi nu e printre preferatele mele, are... avea ceva special.
Uptown Girls cu Dakota Fanning, copila aia teribil de talentata. Foarte dragut, desi putin trist stiind ca a murit de curand B.M.
Dar am revazut si Breakfast at Tiffany's, un film de suflet. Am primit si citit si cartea Mihaelei Nicola, "Cu manusi", o carte pe alocuri interesanta, absolut exagerat de deontoloaga pe alte parti, partial monotona si banala, cu mici sclipiri de inedit. O carte care poate ii vine "manusa" cuiva tinut departe de civilizatie prea mult timp, destul de plicticoasa pentru ceilalti, cu note aberante pentru cei care, desi respecta etichetele si normele de conduita, pretuiesc si mai mult libertatea si naturaletea in relatiile apropiate si de suflet. Probabil o carte manual pentru situatiile si relatiile oficiale si foarte oficiale, unde scortzozitatea etichetei nu lasa loc umanului. O modalitate de confirmare a unor credinte in materie de comportament, atitudini si maniere de catre un profesionist in domeniu. O carte agreabila ca lectura, in final...
In mai putine cuvinte, m-am rasfatat zilele astea, am lenevit, m-am odihnit (desi culcatul la 4 dimineata sistematic cu greu poate fi numit odihna).
Am primit cadouri si o gramada de mesaje si telefoane de felicitare, am trancanit cu oameni dragi si i-am evitat pe cei cu care impart doar fraze politicoase si seci....pentru ca ma obosesc si detest sa ma prefac. Deci ii evit.
Mi-am dat seama, vorbind cu o prietena pe mess, ca ma deformez la capitolul asta, atat de mult m-am obsinuit sa tastez in conversatiile online. Ma simteam aiurea la inceputul convorbirii, parca nu stiam ce sa zic, cumva vrand mai degraba sa butonez, dar fiind ciudat si fara receptor la ureche... Ne tampeste usor usor internetul asta, ne deformeaza putin fara sa ne dam seama.

Una din rezolutiile mele pt 2010 (dintre cele stabilite de mine pt mine in agenda mea cea roz) este sa petrec mai putin timp online.
Iar daca tot ne faciliteaza legaturile cu lumea si ne rapeste enorm de mult timp (chestie care, in fapt nu ma deranjeaza foarte mult, fapt ce pericliteaza rezolutia proaspat trambitata, totusi, voi incerca...), sa profit mai mult de posibilitatile de conversatie live, mai ales ca in anul trecut, cu anumite persoane, am evitat asa niste "intalniri", tocmai ca sa elimin golurile de cuvinte, sa estompez distanta si departarea dintre vietile noastre care se simte intr-un astfel de dialog, dar care se mascheaza binisor in scris.
Afara ninge linistit, sunt extrem de fericita de zapada si de revenirea iernii, bradutul meu inca sclipeste si clipeste mandru si discret, iar eu ma indrept frumusel spre un pui de somn, caci e (din nou!!) aproape zi cand ma invalui in plapumioara, printre vise...
Noapte .... buna .... dimineata. :-)
.......................................

4 comentarii:

Mikidos spunea...

wow ce tort!!!! e o poveste nu un tort!! la multi ani draga mea si sa ai un an minunat!!!

Zuzu spunea...

E o poveste, asa e! :-)
La Multi Ani!!!

Mana spunea...

Draguț! :D

Anonim spunea...

aaaah, tortul ala si aaaah, prajiturelele! ma ucizi de fiecare data cand pui poze cu delicatese din'astea! there's something about zuzu... :)