duminică, 15 februarie 2009

Dupa 13 Februarie, intotdeauna vine direct 15 !!!

Pentru mine este clar : dupa ziua de 13 februarie, urmeaza 15 februarie.
14 februarie nu mai exista.
Au zis si la BBC ca Februarie a mai fost "cojit" de catre forte oculte (declara martorii) de inca o zi si ca 14, asemanator lui 29, insa si mai special, apare doar o data la mileniu ca zi calendaristica a lunii Februarie.
Asadar mie mi se pare fair enough,

Februarie are 27 de zile si 28 o data la 4 ani si cu asta basta!
De cand am descoperit "noua abordare", nu ma mai atinge isteria zilei de Valentine's Day (caci ceea ce nu exista, nici nu te poate afecta).
Desi, ziua este, pare-se, sarbatorita inca de pe vremea romanilor (Lupercallia) si a grecilor (care-l serbau pe Eros), iar francezii au fost cei ce au impamantenit ziua ca sarbatoarea iubirii (pe ei nu-i judec, niste romantici incurabili, ce sa faci :P)
Totusi, comercialismul atat de low level, kitsch almost everywhere cand e vorba de Valentine's si o foame tembela de a-ti urla iubirea pe toate drumurile, un mapamond intreg intr-o singura zi, in cor, cred ca nu intrau in dorintele greco-romanilor si anume de a transforma o celebrare a femeii, a familiei, a cuplului si a fertilitatii sau, in sfarsit, a lui Eros in ceva atat de hidos...
Dar, in fine, mie nu-mi mai pasa. Mi-am extirpat-o din "sistem". :-)
~~~
Radeam saptamana asta caci ma batea gandul sa fac apologia "uitarii lui 14 Feb", insa alaltaieri, in 13, my favorite headache, my angel, s-a hotarat sa ma socheze si sa ma surprinda cum nu s-a mai intamplat. Cred ca a reusit...
Asadar, for the very first time pe acest blog roz, sunt de acord sa tac eu si sa las cuvintele altcuiva sa umple spatiul roz...
Parantezele imi apartin, mereu am fost carcotasa :-))
Prin urmare, am sa presar niste fragmente care in mare exprima intocmai parerea mea despre inutilitatea unei zile in care toata lumea galopeaza sa-si trambiteze iubirea adevarata in tot felul de scalambaieli, mai mult sau mai putin penibile...
~~~
Din data de 13 Februarie:
"...tu nu esti zdravana!!! Cum sa-mi spui (i-am zis zilele trecute) ca sunt your Jude Law?! Anna !!!!!!!!! (ah, intonatia asta, dulce muzica urechilor mele....hahahaha)
Vrei maine, ca tot e ziua ta preferata de 14 Febr, sa-ti caut numarul lui Jude asta?! Serios, poate vrei sa-l suni! Cu putin efort, ai putea avea si adresa.... (criza de gelozie puerila - ador barbatii...duh!!) ... "
"...de unde le scoti pe toate?! Esti incredibila!! E funny, totusi, ideea ta, desi pot sa jur ca la BBC nu au zis nimic de tragica disparitie dintre noi a lui 14 Febr. (Whatsoever, nu asculti tu frecventa buna, Mr. Right pffff).
Nici mie nu imi place ziua asta... Anul trecut eram in Philly la training si am si uitat de ea."
"Uneori pare asa o ipocrizie this fuckin' Valentine's Shitday
(pardon, am redat cu acuratete spusele poetului :-)))) )
Parca e o shitty excuse pentru barbatii care tot anul se dau ocupati si importanti, dar uita sa-i duca o floare macar de ziua ei sau pentru ele o modalitate de a se mai undui pe la party-uri plicticoase cu balonase rosii...ca si cum incearca sa se pacaleasca si pe ei insisi ca intr-o zi "de la God data", ai putea sa ... dregi busuiocul (aici nu am mai redat spusele autorului, intr-o exprimare putin prea dezlantuita...)"
Azi m-am simtit ciudat, am vrut sa te sun, dar ai zis ca esti plecata din oras...asa ca o sa-ti scriu mailul asta...te sun duminica, maine lucrez asa ca chill, ziua de 14 e deja fucked up ...
Azi dimineata in metrou ma gandeam...mai tii minte cand am mers la plaja si tu erai vanata de frig (eram sexy, draga, ti s-a parut tie ca-s mov, of) si te-ai infofolit cu toate prosoapele si din varful sezlongului te-ai apucat sa-mi citesti Biographie de la faim in franceza....?
(eu sigur ca tin minte, dar ce ai patit TU de iti amintesti asa ceva? Esti bolnav, e grav?! )
Sau cand intr-o dimineata te-am speriat si te-ai trezit la 6 ca suna telefonul ... si am reusit sa fac un taraboi monstruos ca nu-l gaseam? Iar tu stateai imbufnata ca o bufnita si apoi nu stiam cum sa imi mai cer scuze ca te-am speriat asa, iar tu ai pufnit in ras? (te omorasem deja in gand pentru trezirea matinala, asa ca eu zic sa zici mersi....)
Stii cand ne pregateam sa ne intalnim cu ai mei si pe drum te-am ciufulit intr-una pana ai inceput sa tipi la mine ca-s nebun, iar eu radeam si continuam sa te ciufulesc spunandu-ti ca mama va gasi adorable your "after-sex" hairstyle? Si dup-aia te-ai razbunat big time gadilandu-ma toata seara pe sub masa ... (ti-ai cautat-o cu lumanarea, ce sa-ti fac...)
Mai tii minte noaptea in care am planuit sa mergem la Praga? Sau cand ai dat licenta si erai asa stresata si nu vorbeai decat cu mine? Sau Revelionul trecut? Le mai tii minte? (Doamne, te-ai lovit la cap? Imi poti spune, nu e o rusine sa devii uman intr-asa un hal, as putea chiar sa ma obisnuiesc...)
Am vrut sa-ti spun ca eu cred ca toate momentele astea, si atatea altele pot fi motive de zeci de ori mai bune sa celebrezi dragostea decat ziua de maine... Nimeni nu ar avea nevoie de o zi atat de comuna ca sa construiasca castele de iubire din carton si apoi sa se intoarca la viata lor plicticoasa pana la anu ...."(I agree)
"Oricum, a fost funny sa rememorez lucrurile astea, stiu ca iti place, insa simt ca e din ce in ce mai greu asa...
Te rog gandeste-te bine si alege odata, nu stiu cat si daca mai rezist asa...
Eu ti-am zis ca life's shit, tu visezi in norisorul tau si crezi ca totul e posibil... Si poate e, dar alege! ....
Vezi si tu ca e un chin asa, eu devin distant, tu devii weak, ne certam, apoi ne pare rau, dar nu incercam ceva viabil....damn it"
(In fine, e suficient cat am scris, restul nu mai e despre Valentine's Non-Existing Day :-)))
~~~
Pe final, sa va povestesc niste nimicuri...- Ieri in taxi se auzea Radio Trinitas care avea o abordare cel putin bizara a zilei cu pricina, si anume canta de zor "Oac-oac-oac-oac-diri-diri-dam" si "Treci, Grivei, in cusca ta..." . Ma gandesc sa nu fi mers pana la mesaje subliminale, ce ziceti?! Hahahahaha, Ca am intra la banuieli serioase, atunci.
~~~
- Ralph Fiennes este un actor birliant, dupa Jude Law, evident (mare belea sa-ti placa de Jude, dupa cum se vede...eh). Recomand The Constant Gardener si The Reader. Great movies!
~~~
- Daca aveti pofta de o specialitate vieneza, usor de preparat ("Usor" adica am reusit si eu!), va recomand clatite cu blue cheese sau camembert cu felii de mar verde acrisor taiat julien. Absolut demential!!!
...............................................................................

5 comentarii:

Anonim spunea...

Trinitas se ocupa de manipularea maselor :))

ina bixade spunea...

Draga mea, stii deja parerea mea despre valentin asta cu inimile lui rosiatice si cu baloanele lui umflate...Ralph Fiennes, zici? si mie imi place....tocmai recomandam in noul meu post:) ca si tine, filmul The reader...

Anda spunea...

Hmmm...eu m-am oprit la dialoguri, pentru ca imi amintesc de ceva de care mi-e dor...Jude Law, deci? :)

Anonim spunea...

haha I loved it. Nu sunt singura care refuza sa celebreze Vday. O detest pur si simplu si i-am interzis domnului X sa viseze la ceva romantic sambata trecuta!!! Ba chiar nu ne-am vazut deloc.
Acum, daca s-ar fi nimerit ca Hugh Jackman sa-mi bata la usa cu un buchet de trandafiri, POATE as fi facut o exceptie :D
vai, se ce exceptie! =))

Zuzu spunea...

Subscriu, dar cu Jude hahahahaha
:-)))))