miercuri, 19 decembrie 2007

Semn sau bizarerie ?!

Ieri, putin dupa pranz...
Plec grabita de acasa.
La intrare o vecina, unica vecina normalo-simpatica.
Schimbam vreo 5 min bla-bla-uri politicoase si ii spun ca trebuie sa plec, intarzii...
Bizar caci nu-mi amintesc cu acuratete ultimile propozitii, insa in final imi zice:
"Atat doar, sa nu te indragostesti de cine nu trebuie...".

Now... WHAT IS THAT SUPPOSED TO MEAN?!?!

Am ramas muta; ieri toata ziua m-a bantuit fraza respectiva...

8 comentarii:

ShortCutt spunea...

cele mai bune sfaturi vin de la persoanele de la care te astepti cel mai putin ;)
parerea mea - semn :D

Zuzu spunea...

Daca e intr-adevar semn, e dureros...
Pentru ca mereu mi-a placut sa "convertesc" lucrurile ce nu-mi sunt pe deplin clare sau pe plac..., as putea sa incerc sa zic ca de multe ori, mai ales cei trecuti bine de 40 de ani, pot considera o iubire nepotrivita doar pentru ca nu e convenabila sau comoda... i don't know...

Oricum, tanti nu a fost chiar departe de adevar(motiv pentru care m-a speriat al naibii fraza) caci, de imi amintesc eu bine, la momentul actual nu ma scald in roua fericirii abundente...
parca...

Anonim spunea...

nici eu nu stiu ce voia sa spuna... dar are dreptate :))

R A spunea...

Cateodata e bine sa te indragostesti si de cine nu trebuie. Conteaza la CV, da bine.

Zuzu spunea...

Da? E bine de stiut :))))

Faza e ca acea fraza vine de la cineva din exterior(deci nu eu am afirmat ca m-as fi indragostit de cine nu trebuie) si atunci e cu adevarat bizar... Ce inseamna "de cine nu trebuie"? Pe ce creterii se face constatatarea? Cine da "sentinta"?
Ma gandesc, asa, la o prima aruncatura cu privirea, ca numai cineva din exterior poate trage astfel de concluzii caci cel implicat(atata vreme cat e implicat), nu va puta spune ca s-a indragostit de 'cine nu trebuie' decat, cum am mai zis, daca "de cine nu trebuie" se converteste in "complicat" sau "greu", etc...
Nu stiu, zic...

Anonim spunea...

o iubire trebuie sa fie in primul rand comoda , ca de asta e iubire , cand iubesti trebuie sa te simti bine si comod cu cel pe cere-l iubesti .si inca nu am implinit 40 .

Zuzu spunea...

Nu intentionez sa contrazic pe nimeni, respect opiniile, insa poate nu m-am exprimat eu cum trebuie...
Ma refream la o posibila iubire mai putin comoda(sa nu-i zic incomoda ca nu suna bine) poate ca la o iubire unde trebuie fie sa faci vreun sacrificiu(minor,evident), fie trebuie sa lupti putin... Ca un banal exemplu ar fi iubirile unde clasa sociala nu e aceeasi sau unde relatia e la distanta(exemplele sunt multe,astea mi-au venit la prima mana) si deci nu e comoditatea unei relatii unde totul e ca "picat din cer", totul merge ca uns de la sine, etc. Dar asta nu inseamna ca una din relatiile astea nu ar avea sanse sa se finalizeze bine(la fel cum, okay, poate sa nu iasa...).
Si de asta ziceam ca poate unii trecuti de 40, care pun pote pe primul plan stabilitatea(toti punem accent pe asta intr-o relatie insa la 20-30 inca mai ai chef sa risti,sa te aventurezi, sa incerci...), pot gasi nepotrivita o relatie numai pentru ca nu e "para malaiatza in gura lui natafleatza"...intelegeti voi.

Anda spunea...

Unii nu se schimba nici la 40..."Sa nu te indragostesti de cine nu trebuie"...nu exista asa ceva...poti doar sa iti propui sa nu incerci sa schimbi (ca s-ar putea sa nu reusesti), sa nu-ti construiesti povestea pe iluzii (ca prabusirea s-ar putea sa doara), sa traiesti clipa si sa iei lucrurile cum sunt. Am insirat o suma de banalitati. Asta pentru ca ma enerveaza fraza. "Cine nu trebuie" cred ca inseamna "cine nu te-ar iubi" . Indiferent de varsta. Dar iubirea cred ca inseamna dorinta, asteptare, speranta...Pana se umple paharul.