vineri, 12 martie 2010

Cocktail din palavre, înghețată și facebook

Buna seara, buna seara!
Ce faceti vineri seara?
Pe unde mai iesiti, pe unde mai umblati? Cum va mai ascundeti de iarna asta incapatanata?


Eu, azi, ca in cele mai multe zile de vineri ale mele, am savurat o dimineata luuuuunga, cu o cafea buuuuuna cu aroma de vanilie si hazelnut, m-am pisicit de pe o canapea pe alta, am rasfoit reviste si am cascat gura la tv. Pentru ca avem un prieten olandez in vizita si pentru ca oricum aveam ceva de rezolvat in Sf.Gheorghe, am plecat inainte de pranz pana intr-acolo. Oraselul mic si mort, dupa gustul meu, liniste si aer de comuna, insa cu o cofetarie absolut dementiala, chiar vizavi de magazinul lor universal in centru, unde totul e proaspat si bun, prajiturile au un aer de "la bunica acasa", iar inghetata lor produsa acolo are cea mai elastica si cremoasa consistenta din cate sortimente romanesti de inghetata am testat ever!! Ca sa nu mai zic ce ieftin e!
Am platit 45 ron pentru 2 eclere si un cremsnit (eu am servit ecler, daca erati curiosi), o apa plata si o cafea si 1 KG de inghetata asortata(pentru acasa).
Ei, merita o plimbare la Sf.Gheorghe pentru asa un rasfat, nu-i asa?
Mai ales intr-o zi ploioasa si fff friguroasa.
~~~
In alta ordine de idei, pentru ca asa sunt gandurile si ideile mele, alandala si mereu pe fuga si uit ce vreau sa scriu, pierd idei, schimb subiectul, azi iar mi-am vazut tara prin ochii occidentalului rafinat si trait intr-una din cele mai stabile dpdv social, curate si libere tari din Europa, Olanda.
Si nu a fost placut. Omul, deja a nu stiu cata oara in Romania, nu a comentat niciodata nimic f vehement (si nici nu avea cum si de ce) sau cel mult spune ca nu observa imbunatatiri, vede numai banci peste tot, observa mizeria si gropile si degradarea, ba eu cred ca am fost mai vocala si mai indignata si de drumul absolut jegos si hurducait, de-mi venea sa o iau pe jos inapoi acasa, si de mizerie, si de starea deplorabila, in general, in care se afla efectiv orice sector al vietii si al societatii din Romania...Insa e trist, e trist pentru mine adica, pentru ca inca locuiesc aici desi ma simt cumva hartuita vizual (si nu numai) de tot ce ma inconjoara si e peticit, scorojit, ruginit, rupt, crapat, murdar, prafuit, invechit, iar daca nu, e ostentativ, vulgar, sclipitor de kitsch...
Oricum, am fost moderata spre linistita in comentarii, pentru ca am decis ca asta e, nu e vina mea ca tara asta arata asa, nu-mi cer eu scuze, prin simpla mentionare a nemultumirilor mele, pt aceste lucruri si nici nu vreau sa las impresia ca ma "lepad" de locurile mele natale, ca sa dau bine in ochii occidentalului obisnuit cu un total alt nivel de trai.
Ma dor oricum extrem de multe lucruri(sau, mai corect, le resimt ca pe niste dureri) de aici, ma revolta, ma chinuie, ma intriga, ma dispera, pana ajung sa ma lase rece si scarbita, pentru a mai incerca sa gasesc justificari sau intariri ale starii de fapt...
~~~
De cate ori merg cu masina, imi rezerv cateva momente de meditatie, de introspectie, mereu exista niste pauze de conversatie in care ma pot afunda cu nasul in geam si sa privesc inert in zare...
Si ma gandeam azi ca niciodata nu am fost la Timisoara, desi se zice ca e asa un oras frumos ce merita vizitat. Insa eu nu vreau si nici nu concep, deci nu merg daca nu e obligatoriu, 10-12 ore cu trenul sau cu masina ca sa parcurg 3-4 sute de km...
Merg rar la Constanta(unde nu-mi place orasul, iar la Marea Neagra am fost doar de 2 ori in toata viata mea, in noiembrie :))),as merge, insa, cu drag, pentru prietenii de acolo), pentru ca turbez la gandul de a pierde o intreaga zi in tren, iubesc calatoriile cu avionul, dar detest mereu drumurile pana si de la aeroport, care de cele mai multe ori dureaza mai mult decat check-inul si zborul propriu-zis. (well, da, si asta numai pt ca inca nu am fost in Brazilia, New-York sau Australia, desigur)
~~~
Si in alta si ultima(cred) ordine de idei pe ziua de azi, tot azi in masina se dezbatea intens la Europa FM despre retelele de socializare de pe internet.
Si, dupa 5 min, am mutat pe altceva, unde era melodia asta minunata care merita mult mai multa consideratie decat discutia.
Stiti care e treaba? Eu m-am saturat de discutiile savantico-filozofice cu note de conspiratiuni mondiale despre Facebook. Nu inteleg de ce unora li se pare atat de ofertanta palavrageala pseudo-intelectuala despre cat de periculoase sunt site-urile astea, despre cine are sau nu cont, despre cum sunt oamenii in mediul virtual.
Unde e problema, ca eu nu inteleg?
Era una azi care zicea ca "lumea pe facebook nu e ca in realitate, oamenii nu sunt ceea ce par acolo..., e o masca, bla bla bla".
Mai, fetito, imi venea sa-i zic, dar de unde stii tu cum sunt oamenii? Si, important!, poate daca nu ai cauta sa cunosti vreun fat frumos pe facebook, si ai avea acolo doar prieteni din viata reala, plecati sau aflati in cele 4 zari, nu ai avea surprize.In schimb mie, na, ca-mi place Facebook si nu gasesc nimic dubios si nimic care sa atenteze la libertatile mele. Mi se pare un mod simplu si comod de a tine legatura cu prietenii mei din alte colturi de lume, carora nu am timp, tuturor, sa le trimit emailuri cu updateuri, nici sa uploadez pt fiecare poze noi.
Ah, iar daca nu imi pun acolo poze in care vreun doritor sa-mi poata numara alunitele de pe corp, asta inseamna ca nu sunt ceea ce par? Daca nu ma arat in toata splendoarea mea (modestia, stiu), inseamna ca imi caut refugii pe internet?
Bai, dar nimeni nu-si pune problema ca, poate, in unele cazuri esti mai "adevarat" (ce exprmare de catier, ma iertati), mai real (there you go, am gasit cuvantul mai frumos) si mai "tu" decat esti uneori, pt unii, in viata reala. Blogul asta, de exemplu, sunt eu, cine naiba sa fiu? De ce m-as chinui sa scriu altceva decat ce am in cap (sau ce nu am, uneori, dar e ok, nimeni nu e perfect ;))) ), dar asta nu inseamna ca, daca ar citi, vreunii dintre cunoscutii mei nu ar fi mirati sau nu ar crede ca, wow, tu nu esti asa. Unii, repet.
Eu zic doar ca well, inseamna ca nu ai fost prea atent la cum sunt de fapt sau ti-a convenit sa intelegi altceva saaaaaau nu ai avut curiozitatea sa afli cum sunt eu cu adevarat. Valabil si pt Facebook, ba mai mult, acolo e si mai simplu.
Dap, bine, va pup. Weekend frumos.
PS- mai am cateva chestioare pe lista de asteptare pt blog, asa ca poate revin zilele astea, stay tuned ;)!

4 comentarii:

Andreea spunea...

facebook rules :))

btw pe vremea asta ma iau si mai mult frigurile daca mananc inghetata :)
Un ecler in schimb nu l-as refuza

Lucian spunea...

am mancat si eu inghetata ieri, dar imi pare rau acum. am mancat si ciocolata si imi pare si mai rau :)). despre tara noastra "frumoasa" nu mai spun nimic, sunt de acord cu tine.
nu vrei sa fim prieteni si pe facebook? :))

Ionouka spunea...

Cremsnit? Sf. Gheorghe? Doamna, esti o excentrica!

Zuzu spunea...

Andreea, dar un ecler CU inghetata?
:))))

Lucian, no regrets, DAR sa nu mai faci!!
bebe carrots, salatzica, gratar si multa apa :D
Cat despre Facebook, dap, cred ca e posibil :D

Ionouka, doamna, eu am mancat ecler :))
Iar Sf.Gheorghe, adica la 40 km de Brasov, nu chiar in Delta, ce credeai?
Dar, tinand cont de vremea de afara si de faptul ca am mancat si ecler si inhgetata acasa, well, da, putin excentrica, dar promit ca nu mai fac :D