miercuri, 26 august 2009

Ţara de sub drobul de sare

Nu mai pot...

Nu mai pot cu degringolada asta generalizata din Romania.
Deja mi-e sila sa ma mai plang, nici cum nu e bine, sa fii partinitor cautand the bright side a tarii / lucrurilor / intamplarilor sau bombanind mocnit si oarecum revoltat cu privire la tot, absolut tot ce se intampla fix pe dos pe plaiul mioritic.

Stiu, rabufnirea asta e fara sens si e a nu stiu cata, insa uneori parca iti vine sa-ti iei campii (si muntii, si Delta, si raurile, si plaiurile si sa pleci cu ele printre niste oameni mai normali)...
Normalitatea o fi o chestiunea cat de cat subiectiva, dar TOTUSI...

Nu mai pot sa tot aud cum oameni mor in accidente de masina absolut, dar ABSOLUT stupide!!!
Numai azi au fost vreo 3. Ultimul la Otopeni, a murit si un copil...
Vineri pe 14 August atatia oameni au murit din cauza unui cretin fara minte care, din nu se stie ce motiv, se afla pe calea ferata cand trecea trenul...

Suntem tara de sub drobul de sare. Jur!!!
Nu stiu unde naiba ne credem de ne permitem luxul de a nu avea bariere la fiecare trecere a soselei peste calea ferata. Nu pot sa concep cu mintea mea de ce dracu ne bazam pe buna credinta si atentia oamenilor, a conducatorilor auto, cand stim cat de idiot se conduce, cand stim cati putoi au carnet si cati baieti de-ai lui taticu alearga cu sute de km la ora pe niste drumuri suferinde.
Si noi, noi cu drobul de sare planand desupra capului, noi face treceri la nivel cu calea ferata doar semnalizate ...
WHAT THE FUCK?!
Si DACA nu aud semnalul sonor, si DACA nu vad lumina aia anemica palpainda ca poate imi bate naibii soarele in ochi, daca nu e omul atent si trece, TOTUSI, calea ferata tot atunci cand trece si trenul?!
De ce, doamne iarta-ma, atunci cand calea ferata e dupa o curba, nu exista o amarata de bariera ca sa protejeze oamenii de accidente cumplite si ireversibile?!
De ce?!

Nu mai pot sa aud cum drumurile, singurele, inspre Bucuresti sunt blocate de dopuri de trafic, de accidente care mai de care mai grave, de surparea vreunui pasaj in lucru, pentru ca au murit oameni.
Nu mai pot!
Si faptul ca am pierdut un avion din cauza asta, la modul cel mai stupid, din zauza unui accident in care au murit 3 oameni si care, la ora 7 dimineata, a sugrumat intrarea inspre Otopeni mai bine de o ora si jumatate, dupa ce am trait pe pielea mea ma revolta si mai tare!
Dar nu mai tare decat irosirea de vieti omenesti asa, fara numar, ca intr-o mare bataie de joc.
De ce un handicapat cu basculanta a curmat viata unor oameni tot pe drumul Ploiesti - Bucuresti pentru ca nu si-a dat seama ca a plecat de pe santier sau naiba stie de unde cu trapa ridicata, retezand un pasaj pietonal suspendat si aruncandu-l peste o masina?
De ce, de ceeeeeee se fac treceri pentru pietoni suspendate peste un drum atat de circulat fara a fi BINE ancorate si infipte in pamant?!
De ce totul e cu "lasa ca merge si asa"?!

Nu mai pot cu circoteca asta politica la care, oricat nu te-ai uita, tot te atinge.
Auzi chestii de genul "Festivalul George Enescu se va desfasura sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei..."
De ce chestia asta in loc sa provoace admiratie si sa aduge o greutate cuvenita evenimentului, se aude ca o piatra de moara trantita din pod, de ce nu mai are nicio valoare o astfel de afirmatie?
De ce nicio institutie a statului asta, oricum ca vai de capul lui, nu mai are nici macar o urma de credibilitate, de ce totul e in deradere, de ce tot timpul cei ce se doresc inalti demintari ai statului trateaza absolut orice in jur cu o superioritate, un dezinteres si o lipsa de respect crase?!
De ce in tara asta toti se cred mai presus de lege sau mai smecheri decat semenii lor?!

Ce urmeaza, pe termen lung?
Sa se aleaga praful de tot?!
Sa se duca dracului natiunea cu totul?
Ce asteptam ca sa ne revenim?
Ce am dori ca sa nu mai fim atat de ignoranti si delasatori si dispretuitori cu tot ceea ce ne inconjoara?
Si...CAND, cand o sa fie mai multa armonie in perimetrul acestei tarisoare?
Cand o sa incetam sa fim mascariciul Europei, cand o sa avem o presa solida si profesionista in ansamblul ei, nu in cazuri izolate ca acum?!
Cand ideea de politician - politica - parlament - guvern n-o sa mai rimeze cu mascarada de cea mai joasa speta, iar notiunea de ministru va fi altceva decat parada ieftina pe gustul unor neica nimeni, burtosi si plini de bani soiosi, care gusta si saliveaza cand vreo cucoana cu "rang" de ministru se incinge la hore cu dumnealor sau defileaza prin tara ca prin propriul catwalk, sfidand orice suflare umana ?!
Cand o sa avem niste institutii demne de incredere?
Cand o sa alegem cu capul si nu cu fundul si cu micul inmuiat in mustar si bere in mana?
Cand o sa devina traiul aici cel putin decent si acceptabil, daca nu chiar placut si imbietor?
Cand o sa invatam ce e aia turism si promovare de tara si o sa renuntam la a ne mai mocirlii sub pretextul ca vindem bine imaginea Romaniei? Cand?
Cand o sa invatam corect si, ulterior, vom pretui istoria neamului asta?
Pentru ca, mai apoi, sa putem construi ceva viabil.
Cand?
.....................................

9 comentarii:

Ionouka spunea...

Heeeei, trage aer in piept... lucrurile care te fac acum atit de furioasa n-or sa se schimbe in timpul vietii noastre. Inchide ochii la ele, chiar daca iti altereaza viata, si deschide-i la altele care-s frumoase. Nu functioneaza tot timpul, stiu...

Ionut spunea...

Vrei sa candidezi la primaria Brasov?

Zuzu spunea...

Ionouka, sunt si nu sunt de acord cu atitudinea asta.
Insa de regula evit sa ma enervez, ca azi...

Ionut, hai pa pa pa pa pa

Iulian spunea...

Foarte trist postul asta.
Daca vrei poti sa umpli bloguri si bloguri cu astfel de lucruri.
Ti-as putea rapunde cu un: "the live is beautiful" sau " la dolce vita" sau, de asemenea, cu "la vita e bella".
Sau daca vrei una mai profuna, a unui filosof german care nu-mi place foarte mult, dar pe care il citez mereu: "esenta vietii este faptul de a fi grea"!!!!!
...

ina bixade spunea...

nu te mai uita la tv, nu mai citi ziarele...deodata vei simti un val de relaxare!

mihaela spunea...

E bine ca te-ai descarcat...cat despre schimbare subscriu la primul comentariu.

iulia spunea...

Aceleasi intrebari mi le pun si eu aproape zilnic, dar se pierd in neant de fiecare data, doar pentru a face loc altora.

Ionut spunea...

gata, rugamintea ta a fost ascultata si iar esti la mine in blogroll! dupa cum vezi complet dezinteresat am facut asta! sa-ti fie de bine si la mai multe!

Zuzu spunea...

complet dezinteresat