miercuri, 29 iulie 2009

Dilemele de miercuri seara

Auch!
Azi mi-am luat la revedere de la maseluta de minte nr.1 (din cele 3 prezente si a patra neiesita inca)
Era cam tembela si crescuta sui, asa ca ne-am hotarat sa scapam de ea. Cica sa n-am regrete, ca-s nefolositoare dansele, maselutele intelepte, asa ca m-am dus resemnata si gata, si-a luat zborul. Prima experienta de genul asta.
Nasol e ca DOARE!!!!
Al naibii de enervanta durerea de dupa anestezie, semn ca si gingia mea plange dupa maseluta. Eh, algocalmin si rabdare...
~~~
Nu inteleg...
N-am inteles niciodata, dar acum din ce in ce mai greu si mai putin pricep de ce lumea e atat de proasta. Ingusta. Limitata. Si meschina.
Sa o luam treptat, de la faptul ca in autobuz, la ora amiezei cand dogoreste soarele si la TV se zbiara ca e caniiiiiiicula, de ce nu e nici un geam deschis?! De ce sta lumea resemnata in bataia soarelui, cu fata lucioasa de caldura, suportand cu stoicism de 3 parale toata sufocarea? De ce par eu un E.T. contemporan cand incerc sa deschid geamurile de cate ori urc intr-un autobuz? De ce naiba batranii nu numai ca bantuie orasul intre orele 12 si 14, dar mai si cred ca geamurile deschise nu rezolva caldura, ci numai fac curent...
Cred ca noi ca natie avem o predispozitie idioata in a crede curentul raspunzator pentru toate belelele noastre guturaicioase. Numai romanul e cu vata in urechi, se vaita de curent in mijlocul verii, sufera profund langa un geam deschis sau stranuta abitir cand pornesti aerul conditionat.
De cate ori nu ati stranutat, iar apoi cu viteza luminii a pocnit replica:"Aha! Ai racit! Vezi, daca stai in curent...!"
~
Nu inteleg de ce excesul de zel devine ceva lipicios si foarte fancy si determina o gramada de oameni sa-si baricadeze geamurile aflate inspre Est cu folie de aluminiu. A omorat pe cineva vreo raza de soare?! Adica, OK, e CALD, nici mie nu-mi place prea tare, insa noi, mai ales aici la Brasov, nu suferim de canicula frecventa si de durata. Plus ca dimineata si seara sansa e de 90% ca temperatura sa pice sub 25 de grade...
~
Nu inteleg campania cu mitocanii urbani, aparitia atlasului care ar fi comic daca un ar fi trist pentru ca e adevarat. Adica nu inteleg de ce au scos cartea ca pe o mare capodopera, la 35 de ron, in loc sa fie ceva distribuit gratuit, ca poate si mitocanul insusi sa se sesizeze, eventual, si sa-si revizuiasca atitudinea (vrabia malai visa...)
Ce o sa se intample si cu campania asta? Oricum, nu ati observat, Romania se impotmoleste in istoria prostiei fara schela campaniilor de orice fel, de la hai sa nu mai scuipam pe jos, hai sa nu mai aruncam gunoiul unde nimerim cu privirea, pana la hai sa nu mai fim mitocani, hai sa..., hai sa...
Personal, as impanzii barurile, cafenelele, scolile si getourile de la bloc cu vorbele lui Neagu Djuvara din prefata Atlasului de Mitocanie urbana. Jos palaria, vreau sa traiesc ziua in care macar 20% din populatia mioritica va putea emite astfel de principii. Pana atunci, mitocanii se vor inmulti si conserva bine mersi, iar restul vom putea sa citim cu zambet amar despre ei in capodoperele contemporane, iar apoi sa-i urmarim ca la Zoo, pe strazi, pe subiectii nostri.
Jalnic.
..................................................

4 comentarii:

Iulian spunea...

Sa vezi dilema si la mine!
Dupa ce ti-am citit postarea, m-am dus apoi cu gandul la dinti...nu mai stiam cati dinti avem noi in gura...si m-am dus la baie sa-i numar si mi-au iesit 36?!?, dar m-am uitat un pic pe net, si cica am avea 32, si nu mai stiu ce sa zic...ma mai duc sa-i numar inca o data.
Mi-ar mai putea cineva confirma ca avem 32 de dinti?

Iulian spunea...

Gata! M-am lamurit singur, stau linistit acum.
Fusese vorba de o "mica" eroare de calcul, adica 16+16= 36:)

Andreea spunea...

imi place mult felul cum scrii :) dar esti activa nu gluma :P

Zuzu spunea...

Iulian, ti-a cam stat inima la ideea ca numai tu ai avea 36..
:-)))

BlueWings, ma bucur ca macar in aparenta sunt asa. hehehe