sâmbătă, 22 decembrie 2012

Efectele nefaste ale globalizarii...


La Londra, in Bavarian Village din Winter Wonderland, vanzatorii erau romani.
Pam-pam.
Merg cu doua prietene, doua vorbeam si romana, una nu, oricum vorbeam intre noi in engleza. Una din prietenele mele comanda. Ala ne intreaba si pe noi. Zicem ca inca nu stim. Sta si insista. Ca ce vrem, pai sa spunem si noi. Nu stiiiiiiiiiiiiiiiim inca, zic. Pai, zice, uita-ti va pe meniul de pe perete, ca sunt numai 4 variante. Sa mori tu...
Ii aduce in final comanda prietenei mele. Ea ceruse bratwurst spicy. Si comenteaza, in romana, ca nu ne hotaram si noi draga, mai la olalta, ce pana lui, atat drum tre sa faca... ( in vreo 5-6 mp, unde mai sunt vreo 4 vanzatori, cam cat drum bati intre comenzi?!)
Prietena mea ii multumeste in romana, zambind, moment in care se inmoaie smecherul... aaa, ca aaa de unde sunteti.... ranjind...ca vai, ca am vazut ca nu a injurat, ca de regula le injura pe astea de nu sunt hotarate haha...
Comand si eu, cer la fel ca prietena mea. Ala zice ca de ce nu iau mai bine spicy bratwurst, ca e mai bun...
Pai, zic, asta a cerut si ea.
Ah, al ei e simplu, zice senin.
Misto, mai istetule, i-ai dat altceva decat a comandat pe banii ei! Pai ia sa vedem, nu mai bine iti vezi tu de treburile tale, adica de servit clientul?!
De cand pana cand ma "aliniezi" tu sa comand impreuna cu cel de langa mine impreuna, ca ti-e tie lene?! De ce mai insisti, facand pe breazul, in loc sa servesti clientul in timpul asta si eu sa ma decid, de exemplu, daca chiar vreau sau nu ceva? De ceeeeeeee iti trece prin cap sa te apuci sa injuri arogant clientul caruia probabil, pe buna dreptate, i se rupe de organizarea ta si de cum te-ar menaja pe tine, bietul, cand oricum orice ar comanda e fix in spatele tau, la maxim 1 m, nu trebuie sa mergi sa tai un porc acum fix pentru asta... Tu numai servesti. Si nici asta nu esti in stare sa faci asa cum trebuie.
Romanisme. De care mi-e sila.

Un comentariu:

Unknown spunea...

no asta nu-i nimic...