luni, 25 aprilie 2011

O săptămână importantă se deschide...

Saptamana Luminata si nu numai :)
Mai intai, Hristos a Inviat! Sper ca ati petrecut frumos zilele de Pasti.

Mai sunt cateva zile pana la mult mediatizata si asteptata si comentata nunta regala din Marea Britanie.
O saptamana in care probabil reporterii ne vor aminti cu discursuri, comentarii si voci inflacarate ca avem si noi familie regala, printre multe alte amanunte ce vor fi impartasite miilor de telespectatori...
Pe unele le-am aflat si eu ieri cand, stand lungita pe canapea si butonand telecomanda, am revazut-o pe ASR Principesa Margareta de cel putin 3 ori, in 3 emisiuni diferite.
De exemplu, nu stiam ca rochia de nunta a reginei Elisabetha a IIa a Regatului Unit a fost un cadou a intregului popor englez pentru nunta sa.
Oamenii si-au donat cartelele de ratie alimentara, astfel incat viitoarea regina sa aiba material pentru rochie.
Si nu stiam nici ca participantii la o nunta din aceeasi tara, fie ei chiar si sot si sotie, nu sunt asezati la aceeasi masa, pentru a socializa cu ceilalti invitati...

Evenimentul iminent si introducerea de mai sus sunt doar un pretext pentru a pune un clip cu discursul regelui din filmul omonim, un film emotionant si vibrant, dar si cu ceva umor britanic pe alocuri.
L-am revazut de curand si imi place la fel de mult scena discursului final, dar si muzica, partea a doua a Simfoniei nr 7 a lui Beethoven, parca cel mai potrivit fragment muzical pentru asa un speech.
Imi inchipui ce important era pentru vremea aceea ca regele sa se adreseze natiunii, cu atat mai mult in pragul unui razboi si cu atat mai mult cu cat se stia ca regele era balbait, iar discursurile istorice erau sortite esecului...
De altfel imaginile din film cu oamenii care stateau langa aparatele de radio sau in fata palatului Buckingham si ascultau incremeniti discursul lui George VI sunt graitoare si impresionante de asemena.

Niciun comentariu: