sâmbătă, 26 martie 2011

Ora planetei


Biata planeta, maltratata din ce in ce mai brutal, ar trebuie sa fie extrem de incantata de intiativa asta de un verde ecologist dubios, de a stinge luminile din centrele unor orase, pt o ora, o data pe an, nu-i asa? Ar trebui Pamantul sa faca niste tumbe de bucurie! Oh, ... dar din astea deja a inceput sa faca, intr-un fel, si sigur nu de prea mult bine.
In afara de tragerea unui (firav) semnal de alarma, de puterea clinchetului unui clopotel de plastic, va asigur ca planeta nu are de ce sa rasufle usurata si nici sa ne inchine vesnica ei recunostinta, pentru ca ne-am hotarat sa-i peticim ranile si sa suprimam pt o ora suptul energiei.
Teoria cum ca din cauza luminilor noastre, a prajitorului de paine, a televizorului si a boilerului pornit, clima sufera modificari din ce in ce mai severe, este pur si simplu o gluma. De fapt, o alta manipulare ambalata frumos.
Vreau sa spun, numai din cauza asta sufera clima si implicit planeta, asta e cauza principala sau bombonica din varful briosei?
Nu mai spun ca valente usturatoare poate avea asa o initiativa de a stinge luminile (si oricum doar pe cateva strazi din centrul) unui oras din Romania. Cineva ar trebui sa tina socoteala, cate spargeri, cate furturi, cate loviri pe trecerile de pietoni lasate in bezna, sa vedem daca atunci cand tragem linie mai merita...
Bezna totala in Romania naste monstri, atata zic.
~
Earth Hour ramane pentru mine doar un pretext de a sta o ora intreaga la lumina lumanarilor, departe de intunericul de pe strazi, un scurt exercitiu de vointa si de detasare de lumea extrem de electrificata si electronizata care ne guverneaza, insa in ceea ce priveste adevaratul semnal de alarma si un minim respect pentru planeta si pentru sufletele ce o populeaza, ar fi sa auzim ca marii colosi industriali isi intrerup temporar lucrul, ca fabricile de armament se opresc macar din cand in cand din productia de moarte, ca razboaiele facute, nu-i asa?, in numele pacii s-ar opri macar in zilele sfinte...

3 comentarii:

29 decembrie spunea...

am gasit candva un video foarte frumos despre asta.
http://www.youtube.com/watch?v=Guf_IAfT3U4

Gabriela {What Liberty Ate} spunea...

Draga mea, vad ca te-ai luat de Ora Pamantului, dar sa vezi ce am patit eu sambata :D. Am stat 8 ore fara curent, si nu din vointa mea (ca zau ca nu sunt asa ecologista), dar ca asa a hotarat Electrica CZ. Desi ai putea crede ca aceasta intrerupere de curent a avut legatura cu Ora Pamantului, nu a fost nici pe departe asa, ci pur si simplu o coincidenta, pt a lega curentul la un hypermarchet in constructie in cartierul meu.

Asa ca, dupa 8 ore fara lumina, cu frigiderul dezghetat, nici nu m-am mai uitat, daca cineva a mai stins lumina sau nu. So, fara sa vreau am participat cu extrem de mult zel la salvarea Planetei.

Zuzu spunea...

E foarte frumos clipul.
Multumesc. Imi reaminteste ca, indiferent de sforile care se trag, indiferent cate nu se fac, comparativ cu putin care se face, indiferent de ce manipulari suferim zilnic, imi reaminteste cat de puternici sunt oamenii, totusi, cand sunt uniti. :)

Gabi, 8 ore fara curent, esti o olimpica :)
Imi luam campii. :))