joi, 7 februarie 2008

The Wind of Change...

Oh, da......
Am decis...
Am decis ca e timpul pentru o frumoasa schimbare - transformare in viata mea...
Poate elanul a venit odata cu Anul Nou Chinezesc, odata cu soarele de afara sau poate odata cu amalgamul de ganduri si non-ganduri generate de evenimentele recente, tristeti, schimbari, bucurii, incercari...
Sau poate cate putin din toate.
Transformarea, noua atitudine, schimbarea... pe care am intitulat-o "Sunt de acum cea mai importanta prioritate din viata mea" se manifesta cel mai concret prin intelegerea unor lucruri, prin schimbarea abordarii in unele situatii, prin schimbarea atitudinii si viziunii in alte cazuri...

Asadar, am inteles ca:

1 - Esti si, cel mai important, devii ceea ce gandesti.
Intocmai.

2 - Sa spui NU, clar, raspicat, calm, politicos, sec, argumentat sau nu, poate aduce o stare de eliberare formidabila.
De ce sa te eschivezi prin scuze penibile, de ce sa faci ceva ce simti ca nu vrei sau nu poti doar de frica si de jena de a spune simplu si frumos: NU.
Un om care stie sa spuna un NU atunci cand fiinta i-o cere, atunci cand nu doreste un anumit lucru, fara frica de indignare a celeilalte parti, este in ochii mei un om LIBER!

3 - Si prieteniile pot fi, periodic, filtrate, cernute..., ramanand in juru-ti doar relatiile fara impuritati si fara reziduri toxice.
De ce sa te strofoci si sa te chinui tu sa intretii prietenii toxice cand poti, foarte simplu, sa le scuturi de pe fata ta de masa si sa fii inconjurat de oameni senini, "frumosi", pozitivi, superbi prieteni...

4 - Nu ai voie sa-ti lasi energia pozitiva sa fie risipita pe nimicuri, pe chestii toxice si daunatoare, de catre oameni ca niste sugative de energie buna.
Pentru ca meriti ceva mai bun. Simplu.

5. a - Sa-ti respecti "linia", traectoria, bagajul cultural, principiile cu care iti desenezi propria viata, iti poate aduce in timp daruri nepretuite si imensa bucurie sufleteasca.

b - Sa visezi necontenit la ceea ce-ti doresti cu toata fiinta(si sa incerci sa realizezi sau sa implinesti treptat telul) ramane cel mai puternic catalizator al vietii.
De ce? Pentru ca vei fi ceea ce gandesti.
Intocmai.

6 - Imaginatia lasata sa zburde libera, sinceritatea ca principiu primordial al vietii si dragostea sadita in toate actiunile sufletului tau, te fac mai liber, mai frumos, mai uman!

7 - O viata plina de culori e mai vie!

8 - Sportul practicat cu regularitate, cu pasiune si cu bucurie, te elibereaza, te oxigeneaza, iti lumineaza sufletul si mintea.

9 - Comunicarea este o arta pe care trebuie sa o stapanesti cum se cuvine daca vrei sa fii fericit.

10 - Daca ai curajul sa devii cea mai importanta prioritate a vietii tale (in acceptiunea cea mai nobila, echilibrata si non-egoista a frazei), atunci ai cele mai mari sanse sa devii una dintre cele mai frumoase prioritati a vietii celor din jurul tau, a celor pe care cu gandul tau ii atragi, dorindu-ti-i aproape mereu!
De ce? Pentru ca esti si vei fi ceea ce gandesti.
Intocmai.

3 comentarii:

ina bixade spunea...

F. de acord!!! I love being my own priority and I still can't get enough:) Si in plus e f. important sa faci ce vrei, fara sa dai explicatii(asa ca mine:) Deci good luck cu aceasta noua viziune adoptata. Te prinde! You go, girl!!!

Anonim spunea...

imi place cum gandesti :)
si-mi mai place ca ai portocala ca a mea pe blog :))

Anonim spunea...

CONCLUZIE...fa in asa fel incat fiecare zi sa fie o capodopera...