vineri, 29 ianuarie 2010

Bruschette cu rucola și ce mai aveți verde prin frigider

Niste bruschette extrem de usor de facut si foarte gustoase.
Ah, si "eco". But of course! :-)
Potrivite pentru un mic dejun sau pentru o gustare rapida.
Avem legume si paine integrala, adica un "meniu" sanatos, eco(pentru ca nu avem chimicale, adaosuri, sosuri pline de amidon sau zahar, etc) si plin de energie pentru un start fresh al zilei.



Avem:
- bagheta din faina integrala cu seminte(mai exact, bagheta "klemme - malaga" - de la Kaufland), pentru 1-2 persoane ne trebuie cam 8cm de bagheta, sa zic asa, pentru ca, odata taiata, devine dubla, ca doar nu facem o "big bruschetta" din toata bagheta :-))))
- rucola (cam cat incape in palma)
- 2 ridichi
- cateva bucatele de ardei copti fara ulei
- 1 castravete
- 1 ardei gras proaspat
- putina ceapa verde
- lamaie, putina sare si cimbru, busuioc, putin otet balsamic si tabasco, dupa gust.
Prajim bagheta, taiata in 2 pe grosime, in cuptor sau in toastiera de paine, dupa care, odata amestecata salata, punem cate o lingura de salata pe fiecare bucata de bagheta si gata!!
...........................................

marți, 26 ianuarie 2010

Omletă din ouă... de broască țestoasă :-))

Just kidding!!

Omletă de ouă, foarte gustoasă!
Nu sunt un fan al omletei, mănânc de maxim 2 ori pe an, insă ceva s-a intâmplat anul ăsta, pentru că deja am mâncat de 2 ori și e numai ianuarie.
De "vină" e ochiul (ochii văd, inima cere, știți voi), care văzând frumusețea de omletă de la Chez Mazilique de AICI, și-a dorit și el așa ceva. :-)
Pentru că omleta de aseară a ieșit îngrozitor, fiind neagră, adica "very stylish" hihhi, insă deloc prea gustoasă, am cercetat, la recomandările lui Stingo, și clipul Juliei Child de AICI, așa că azi ta-daaaa, mi-a ieșit o omletă de nota zece.
Singurul meu invitat la masă s-a arătat foarte încântat, așa că s-ar putea să repet isprava.
Unicul aport propriu (Stingo's idea, actually!! Thank youuu!!, adica singura diferenta fata de reteta de la care am plecat, a fost puținul lapte adăugat în compoziție.
Și a meritat, pentru că a fost mai pufoasă.
Așadar, dovada!
Ah, să nu uit:
- Omleta a fost făcută cu 3 ouă, suficiente pentru 2 porții, puțină ceapă roșie tăiată rondele, puțină ceapă verde, un cubuleț de unt și o bucățică de bacon.
Se poate servi cu roșii cherry, aceste "pomodorini" delicioase, ridichi și, aș zice eu - neapărat, Tabasco deasupra!







Poftă bună!!!
.........................................

vineri, 22 ianuarie 2010

Azi am fost trista.



Trista ca melodia asta, care desi frumoasa, e foarte trista.
Trista, trista.
Atat de trista incat mi-as fi dorit la un moment dat sa existe o cutie magica in care sa ma ascund si sa dispar de tot...
Si-mi mai doresc inca.
Dar ... hmmm, sunt inca aici.
Ascult muzica. Ma uit in gol. Ce gol frumos...
Pana maine o sa treaca. Poate...
..................................................................................

marți, 19 ianuarie 2010

Mi-au furat culoarea!!!


Asa ceva, dragii mei, asa ceva nu s-a mai vazut!
S-a invinetit Romania, flacara violet e la mare pret pe buzele tuturor, numai despre mov se discuta, mov se poarta in disperare la tv, movul e supremul, movul e la putere, deci.
Si de-ar fi numai asta, culoarea, tot ar mai fi ceva, dar rostogolirea spre dezbateri despre parapsihologi, energoterapeuti, legaturi misterioase si putin oculte cu campania electorala si presedinti de partide sau tara....
e un vis curat!
N-am mai pomenit asa ceva. Nu credeam sa escaladam, nici de dragul circului mediatic, un asemenea subiect intr-asa un hal.
Si totusi..., uite ca se intampla cu spor si nu pare a fi (flacara) pe sfarsite.
De altfel, se spune (dar nu mai stiu cine si unde spune, ca de la atata informatie mixata cu mistocareala, am uitat de tot) ca flacara mov reprezinta vibratia Duhului Sfant, fiind, culoarea de aceasta data, stratul suprem si cel mai inalt al energiilor lumii.
Cat mov mai putem inghitii? Maine, poimaine or sa apara la talk-showri subiecte de intoxicare cu flacara violet, arsuri de la prea multa zenificare cu flacara mov ( a aparatului de sudura!), Zero TV va despica in adancurile firului problema hartuirilor prin culoare purpurie si tot asa....,
iar pana la "de rasul lumii intregi" mai e doar un mic pas.
Nu doresc sa fac misto de insemnatatea spirituala a culorii, a energiilor, a existentei lor, nu, dar totusi.

Si-n plus, sunt suparata!!
Mie imi place movul.
Imi placea....
Purpuriul, ruda cu movul, e una din culorile mele preferate, e mereu glam, e serena, dar maiestoasa, se stie si ca "purple is the royal colour"(mai ales in vechile credinte chinezesti, dar si in biblia numita VOGUE hehehe), asa ca acum, cum sa mai poti purta mov fara sa pari ridicol, superstitios (daca te nimereste ziua de joi, cu atat mai mult) sau sa iasa glume pe seama culorii...? Pai, nu mai poti!!
Ca au pus stapanire politicienii nostri si pe culoarea asta. Nu le ajungeau galbenul, portocaliul si rosul....
Mai, ce oameni. Ce circ. Ce tara. O poveste, pe cuvant....
~~~

In alta ordine de idei, pastrand cumva tema, vorbeam ieri cu o prietena si m-a atentionat sa-mi schimb locul in care dorm.
Opaaaa, zic. Ia stai, suna...mov!:D
Directia capului, adica. Dormeam spre est cumva si, cica, nu e bine, mai ales ca dormeam cu capul spre usa. Asta cred ca parea mai important decat directia, apropierea de usa..., de energiile ce intra si ies...
Fiind cuprinsa si eu de freamatul flacarii mov, am zis sa nu mai comentez si nici sa nu mai cercetez, doar a aplic.
Si asa am o problema cu somnul, sigur nu apropierea de usa a capului ma determina sa dorm spre dimineata, dar na, ca apa sfintita, rau nu iti poate face, am decis sa ma execut.
Asa ca ta-daaaa, acum dorm spre vest (sunt convinsa ca avem superstitii si teorii si cu privire la dormitul spre apus, dar, ghici ce? nu ma intereseaza!!).
Prietena asta, mai in varsta si traita (si "formata") in Japonia si in cultura lor, mi-a mai zis sa port pijama noua si eventual rosie la "inaugurarea" noii directii de dormit (am indeplinit cerinta :P), sa schimb asternutul si fata de perna (checked!), iar la trezire sa raman putin timp cu ochii inchisi, aducandu-mi aminte ce am visat... (checked! dar...blank total).
Eeee? sunt sau nu sunt (dusa? :-))) nu, dar nu asta vroiam sa zic :-))) ) in pas cu cerintele de pe piata, a flacarii mov in plina desfasurare de energii si asa mai departe?
Nu mai zic ca mai aveam un truc de pus in practica, si anume se asez o oglinda - oglinjoara, cu fata in jos, sub pat, in dreptul capului....
Dar am sarit acest pas spre o totala purificare a somnului meu. :-))
Mi-am amintit acum o replica hazlie a unei doamne para psiho energo mago..., ce era ea, o doamna geniala dupa parerea mea, care, la intrebarea jurnalistei "deci daca asezam o oglinda cu fata in jos sub patul in care dormim, vom avea un somn mai bun?", a raspuns razand:
"Depinde cu cine dormi..." :-))))) Genial, total de acord!!!
De aia eu am sa dorm bine si fara oglinda :-))
Mda....
Acum ma indrept spre nou directionata mea perna (mov, cum altfel?! :D), asez usor cap'sorul si promit sa visez frumos.
Ah, si sa se consemneze: azi dorm devreme. E doar ora 1 si 10!
Progresam, progresam... :-))))
....................................

În legea mea ...


La o scurta analiza a primelor saptamani din 2010, raportul iese prost.
Ma simt ca o sita, sau ca o razatoare prin care torni apa, dar cum "I'm a softie", cum dragut mi-a zis o prietena, sa zicem ca raman la varianta cu sita, desi printr-o razatoare e mai "plastica" scurgerea apei, a timpului...
Oricum, ideea e ca trec precum gasca prin apa de cateva saptamani prin propria-mi viata. Trece totul prin si pe langa mine, iar eu nu am timp, nu dorm destul, niciodata nu dorm cand trebuie, am cearcane si cearcanele sunt urate, stiti doar!!!
Petrec prea mult timp online, un amestec intre treaba, informare, util si pierdere de vreme, inclinand spre risipirea de energie inutila, cel mai adesea...
Sunt si cateva parti bune. Sau asa imi place sa cred.
Pot, de exemplu, sa povestesc cuiva (dar cine ar vrea sa-i povestesc asa ceva?!) care sunt diferentele dintre un LG Renoir si orice alt telefon asemenea lui, pot sa despic firul in 467 de parti incercand sa aflu de ce exista aplicatii in telefon care, practic si fara batai de cap, NU se pot folosi (vezi gpsul vietii, mai incotlonat decat mintea umana..), iar altele, in schimb, sunt o adevarata desfatare a gadgetmaniei de moment(Snaptu, Appy, poti juca Piticot ca in copilarie, doar ca butonand, etc), apoi... pot sa fac un interminabil laudatio pt Apple si, mai mult, trambitez cu mult entuziasm ca sunt incantata pana la delir de browserul Apple Safari. Ar merge si un Mac, e drept, dar nu vreau sa crape de invidie Dell-ul meu, crapa el si singur, din cate vad. Asa ca sunt rabdatoare. :D
Ah, cum i-ar zice mai bine chestii asteia?
Apple (and / or Gadget) paraphernalia...
Sau explicati-mi voi, daca e altfel. :D
Pot sa mai enumar "n" motive pt care TweetDeckul a devenit aplicatia mea favorita pe desktop.
Barbie, nu mai ai nici o scuza sa nu-ti faci cont pe twitter si-n plus, serios, mai conteaza o adictie in plus? :-))))))
Revenind la telefonia mobila, sunt, pe langa epuizata, foarte uluita de usurinta si rapiditatea cu care poti detrona, demonta, desfiinta un telefonino din asta, doar intrand in ametitorul joc al comparatiei si al "mai binelui" suprem al maniei.
Pai, ce, nu e manie? Eh, nu!
Totusi...
Orice manie, oricat de placuta, are limitele ei. M-am lovit in perioada asta de prea multe, mult prea multe, comparatii ale iphoneului cu orice alt telefon care, si daca nu intentiona asta, musai e asemanat cu el, comparat, masurat.
Dom'le, orice ai face, nu ajungi la nici un final pe discutiile "care e mai bun".
Nu exista asa ceva.
Plus ca parca intentionat fac si producatorii de mereu lasa loc de mai bine, oricum s-ar numi firma de mare renume ce naste noi si noi gadgeturi.
Daca vrei Renoir, (poate) nu merge GPSul. Tragedie! Nu, nu pt GPS, ci pt Jogging Buddy. Va dati seama....
Daca vrei iphone, auzi ba ca nu iti indica limita, counterul, la caracterele sms-ului, ba ca nu poti trimite MMS, ba ca are probleme de soft, ba ca nu are, ba ca nu poti edita sms-urile in vreun fel, forward, save to sim, etc, ba ca nu ai idee la ce ora a venit un sms, ba ca una, ba ca alta. Daca zici ok, sa fie Renoir, aaaaaaaaaa, pai iphoneul e mai misto!
Daca reusesti sa elimini din competitie i-problema pe singurul criteriu, si anume "reteaua", apar competitorii inruditi. Daca nu e kc910i, atunci e KM 342221, ba are unul sunetul cel mai cristalin (dar nu are casti bune sau lasa de dorit headphone jack-ul), ba a aparut unul cu un ecran mai cool, dar celalalt suporta dvx (parca uitam, ba nu, chiar uitam! ca un telefon nu e chiar all in one in materie de gadgetareala, pt filme incearca TV, laptop sau, de ce nu, CINEMA-ul uitat!!!), ba unul are camera de 8 MP(de ce as vrea camera foto pe mobil, cand am un frumos Sony Cyber Shot bombonel de tot?), ba unul e mai smecher la internet(daca am 3 aplicatii cu care imi fac treaba, de ce sa-mi fac sange rau cu celelalte 1000 pe care puteam sa le am la iphone?), iar altul nu are wireless deloc...
Never ending story, cum ar veni!
Si epuizanta, habar nu aveti.
M-am dat batuta...
~~~
Just for the record: iar e 3,30 dimineata si eu nu dorm inca...
..........................................................

vineri, 15 ianuarie 2010

Tiptil printre nori ...

Dacă iarnă în toată splendoarea nu e...
Dacă e numai frig şi mohorât şi vânt...
Când apare soarele, fie el şi tiptil printre nori, se anunţă o zi frumoasă.
(de azi dimineaţă)







Weekend plăcut!!

.............................................

marți, 5 ianuarie 2010

Ghici, căpşună, ce-i?




Avem o căpşunică, bun.


Dar ce e ea de fapt?


N-am indicii si nici premii.


Dar...


Vă invit să ghiciţi! :- )



Ce să fie, ce să fie?



TA-DAAAAA !!!!!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ !!! o plasă !!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


( unii ati fost destul de aproape cu "săculeţul", dar toti ati avut, cumva sub nas, punga / plasa de cadou, cu indemnul de a ghici, dar si o reprezentare sugestiva a raspunsului :P )

.............................................

luni, 4 ianuarie 2010

2010 la inceput ...

La Multi Ani !!!
Bine ai venit, 2010! ;-)

Au trecut deja si Sarbatorile. Nu-mi vine sa cred cat de repede.
Mi-as dori sa inchid ochii si sa fie din nou 24 decembrie, sa fie pregatirile in toi,colindele in surdina, sa astept musafiri, sa-mi fac planuri...
E ianuarie, insa, asa ca mai bine ma bucur de frumoasele amintiri proaspat create.
Am petrecut exact cum mi-am dorit. In familie, impreuna cu prietenii.
Nu mai facusem de mult un Revelion acasa, asa ca a fost exact ce trebuia. Ador spectacolul de artificii, le-am vanat la cumpana dintre ani. Apoi am ciocnit sampanie, dar am uitat de dorinta. Am taiat tortul, am recuperat dorinta, a fost frumos.
Am pus poza cu tortul meu primit in dar. Va asigur ca este foarte delicios. A fost o reala surpriza, mai ales cu patzachinele alea de marzipan, pe care le pastrez, pt ca mi-e mila sa le mananc ;-)))))
Am petrecut clipe frumoase pana in zorii zilei urmatoare nu numai pe 1, dar si pe 2 si 3. A fost bunica, rude, prieteni. Am fost in vizite. Am ras cu lacrimi, am baut pentru prima data lichior de oua (pe care eu l-am dres cu putin lapte cu cacao, ajungand sa semene izbitor cu Baileys, dar mult mai slab, adica pe gustul meu. Cred ca am batut recordul la cantitatea de lichior bauta, ajungand acum, probabil, la vreo 200 ml in toate zilele astea. Stiu, sunt o betivanca, este evident ;-))))))
Am dormit mult si des (mai ales ziua, ca noaptea eram plina de chef), am citit, mi-am facut portia de filme.
Am revazut ieri unul din filmele mele preferate, cu Brittany Murphy, care desi nu e printre preferatele mele, are... avea ceva special.
Uptown Girls cu Dakota Fanning, copila aia teribil de talentata. Foarte dragut, desi putin trist stiind ca a murit de curand B.M.
Dar am revazut si Breakfast at Tiffany's, un film de suflet. Am primit si citit si cartea Mihaelei Nicola, "Cu manusi", o carte pe alocuri interesanta, absolut exagerat de deontoloaga pe alte parti, partial monotona si banala, cu mici sclipiri de inedit. O carte care poate ii vine "manusa" cuiva tinut departe de civilizatie prea mult timp, destul de plicticoasa pentru ceilalti, cu note aberante pentru cei care, desi respecta etichetele si normele de conduita, pretuiesc si mai mult libertatea si naturaletea in relatiile apropiate si de suflet. Probabil o carte manual pentru situatiile si relatiile oficiale si foarte oficiale, unde scortzozitatea etichetei nu lasa loc umanului. O modalitate de confirmare a unor credinte in materie de comportament, atitudini si maniere de catre un profesionist in domeniu. O carte agreabila ca lectura, in final...
In mai putine cuvinte, m-am rasfatat zilele astea, am lenevit, m-am odihnit (desi culcatul la 4 dimineata sistematic cu greu poate fi numit odihna).
Am primit cadouri si o gramada de mesaje si telefoane de felicitare, am trancanit cu oameni dragi si i-am evitat pe cei cu care impart doar fraze politicoase si seci....pentru ca ma obosesc si detest sa ma prefac. Deci ii evit.
Mi-am dat seama, vorbind cu o prietena pe mess, ca ma deformez la capitolul asta, atat de mult m-am obsinuit sa tastez in conversatiile online. Ma simteam aiurea la inceputul convorbirii, parca nu stiam ce sa zic, cumva vrand mai degraba sa butonez, dar fiind ciudat si fara receptor la ureche... Ne tampeste usor usor internetul asta, ne deformeaza putin fara sa ne dam seama.

Una din rezolutiile mele pt 2010 (dintre cele stabilite de mine pt mine in agenda mea cea roz) este sa petrec mai putin timp online.
Iar daca tot ne faciliteaza legaturile cu lumea si ne rapeste enorm de mult timp (chestie care, in fapt nu ma deranjeaza foarte mult, fapt ce pericliteaza rezolutia proaspat trambitata, totusi, voi incerca...), sa profit mai mult de posibilitatile de conversatie live, mai ales ca in anul trecut, cu anumite persoane, am evitat asa niste "intalniri", tocmai ca sa elimin golurile de cuvinte, sa estompez distanta si departarea dintre vietile noastre care se simte intr-un astfel de dialog, dar care se mascheaza binisor in scris.
Afara ninge linistit, sunt extrem de fericita de zapada si de revenirea iernii, bradutul meu inca sclipeste si clipeste mandru si discret, iar eu ma indrept frumusel spre un pui de somn, caci e (din nou!!) aproape zi cand ma invalui in plapumioara, printre vise...
Noapte .... buna .... dimineata. :-)
.......................................